9 Ekim 2009 Cuma

Gıda Raporu sitemizden

Selamün aleyküm.
ben de yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum. Kuzenim iş arıyordu. Mütedeyyin bir gazetede "uluslararası çalışan bir firmaya ciddi elemanlar aranıyor " şeklinde ki bir ilana başvurmuş.Benden onunla gelmemi rica etti. Taksimde bir otelde yapılacak bu görüşmeye gittiğimizde yakasında "kilonu kontrol et, yolunu benden öğren" yazılı bir rozet taşıyan bir beyefendi karşıladı bizi. Ancak bizim gibi neredeyse 100 kişi gelmişti bu iş ilanı için. gerek bizi karşılayan kişiye gerekse bu işi yaptığı belli olan bir hanıma işin ne olduğunu sormama rağmen toplantıda açıklama yapılacağını söyleyerek sorumu geçiştirdiler. bizi aşağıda bulunan konferans salonuna aldılar. ancak daha girişte uzunca bir kuyruk oluşmuştu. bu arada salondan oldukça yüksek sesli bir müzik ve ona tempo tutan alkış sesleri geliyordu. bu durum çok garibimize gitti. çünkü muhafazakar bir gazeteye verilen bir ilandan böyle bir şey beklemiyorduk. burada şahit olduğum bu ve benzeri bazı şeyler ziyaretçi defterine yazan Nursel kardeşimizin yazdıklarını aklıma getirince şüphelenmeye başladım. kuzenimin aklında sonradan bir soru kalmaması için ona kendisinin toplantıya katılmasını, onu lobide bekleyeceğimi söyledim. bu sırada müzik sesi kesildi ve bir bayan toplantıya başladı. ben lobide beklerken ellerinde herbalıfe amblemli poşetle bir şeyler taşıyan iki kişi salona geçtiler. artık başka bir işarete gerek kalmamıştı. kuzenimi daha içeri girmeden oradan çıkardım,ona neyle karşı karşıya olduğunu anlattım. eve otobüsle dönerken ilanı veren bayan kuzenime telefon açtı. ona neden gelmediğini sormuş ve gözlerinin özellikle onu aradığını söylemiş. kuzenim kendisiyle önceden başörtülü olmasının bir mahzuru olup olmayacağına dair bir görüşme yapmıştı. kuzenim ortamı beğenmediğini söylediği halde ısrarla tekrarı yapılacak 2. toplantıya katılmasını söyleyerek onu ikna etmek için epey dil döktü. o da başörtüsü mağduruymuş, bu insanlar onun durumuna bakmadan kucak açmışlar, ona iş vermişler, eğer aralarına katılsaymış çok farklı insanlarla tanışacakmış vs. vs...tam bir avlama tekniğiydi karşılaştığımız durum!.. kuzenimi bu siteye yönlendirdim. okuduklarından sonra nasıl bir tuzaktan kurtulduğunu anladı. Nursel kardeşimizden Allah razı olsun. yazdığı uyarıcı yazıyla bizi böyle bir tuzağa düşmekten kurtardı. muhafazakar gazeteler aldıkları ilanlara daha çok dikkat etmeliler. kökü dışarıda, ne olduğu belirsiz böyle satıcıların kurduğu tuzaklara onlar da alet olmamalılar. dindar kardeşlerimiz de böyle işlerden uzak durmalı. para her şey değil ki!.. bizler bir yazarımızın da tabiriyle "çift dünyalı" insanlarız ve bir gün yaptığımız herşey hakkında ince bir hesaptan geçeceğiz. siteyi hazırlayanlardan Rabbim milyon kere razı olsun. lütfen elimizden geldiğince burada yazılanları ve bu siteyi çevremize duyurmaya çalışalım.unutmayalım ki bir kişinin bile bizim elimizle ateşten kurtulması üzerine güneşin doğup battığı herşeyden daha hayırlıdır. Rahman ve Rahim olan rabbimize emanet olmanız duasıyla...

Merhabalar! Siteyi bir araştırma yaparken bugün tanıdım ve gerçekten bizler için gerekli bir site olduğunu düşünerek üye oldum. ilerlediğim sayfalarda forumdaki bir arkadaşın (gerçekten çok ilginç)benden bahsettiğini okudum. Ben bir Herbalife üyesiyim ve kendi okuduğum gazeteye iş ilanı veriyorum. Bana iş için tlf açan bir bayana toplantı adresini verdikten sonra bana tekrar tlf açarak başörtüsünün bir engel teşkil edip etmeyeceğini sordu. Kişiyi hiç tanımama rağmen o an içim ısınmıştı zira aynı bende bu konu yüzünden çok engelle karşılaşmıştım. Ve gerçekten ona yardımcı olmak istemiştim. Bundan sonraki olayları kuzeninin yazdığı önyargılı yazıdan okuyabilirsiniz. Benim yıllardır muzdarip olduğum bir konu ile ilgili bile beni hiç tanımadan. nasıl biri olduğumu bilmeden avcılıkla suçlamış. Ben onlardan biri olduğumu söyleyerek kuzenine bu iş için dil dökmüşüm. İnsaf yahu, biz bu mağduriyet yüzünden nice gözyaşı döktük bari din kardeşlerimizden aynı tavrı görmeyelim.Şirkete,ürünlere herşeyi söyleyebilirsiniz önyargısız dinlerim ama hiç tanımadığınız birine bu hakaretler revamıdır,sorarım sizlere."HAK"kın katında nasıl karşılanır bu olay tekrar düşün istersen kardeşim. Ve sana hakkımı helel etmiyorum. Tam bizlere göre bir forum diye heyecanlanmışken uğradığım haksızlık nasıl bir duygu keşke anlayabilsen. Neyse bizi "O"nun iyi bilmesi kafidir. Bu kandil günü hatırına hakkımı sana helal ettim kardeşim Allah da affetsin.Emin ol bilmeden de olsa iftiraya sebeb olmak belki de haram yemekten çok daha çirkindir "O"nun katında.Selam ve dua ile.

5 yorum:

  1. i Sayin Igein, Aiicco sigorta kredi kredi sirketi temsilcisi degilim, is için kisisel bir kredi gerekiyor? Bu e-posta bize ilgileniyorsaniz eger biz,% 3 faiz oraniyla kredi vermek: Eger kredi transferi belge derhal ok ile devam etmek ( igein_h_yizevbekhai@admin.in.th )

    YanıtlaSil
  2. Noluyor burada?
    Başlık ve içerik farklı!
    Yorumlar daha farklı, ne işler dönüyor burada?

    YanıtlaSil
  3. Bu, böbrek satmak isteyen herkese açık bir ilan, böbrek nakli ihtiyacı olan hastalarımız var, bu nedenle böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen iowalutheranhospital@gmail.com adresindeki e-posta adresimizden bizimle iletişime geçin.
    Ayrıca +1 515 882 1607 numaralı telefondan whatsapp'ı arayabilir veya bize yazabilirsiniz.

    NOT: Güvenliğiniz garanti altındadır ve hastamız, onları kurtarmak için böbrek bağışı yapmayı kabul eden herkese büyük miktarda para ödemeyi kabul etmiştir. Sizden haber almayı umuyoruz, böylece bir hayat kurtarabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  4. Bu kamuoyu için bir duyuru, biz böbrek almak ve hastalarımızı kurtarmak için farklı böbrek bağışçılarıyla çalışmak istiyoruz, böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen bizimle iletişime geçin. hastamıza böbrek bağışı için eşleşme ve her ödülü büyük ödüller bekliyor.
    E-postamızda bize ulaşın: jupitermedicalcentreinc@gmail.com
    veya whatsapp bize ulaşın: +1(515)293-5520

    YanıtlaSil
  5. Bu Mayo Clinic'ten genel bir mesajdır ve böbrek satın almakla ilgileniyoruz, eğer bir böbrek satmak istiyorsanız, lütfen aşağıdaki e-posta adresimizden doğrudan bizimle iletişime geçin.
    mayocareclinic@gmail.com
    Not: Bu güvenli bir işlemdir ve güvenliğiniz garanti edilir.
    Daha fazla bilgi için lütfen bize bir e-posta mesajı gönderin.

    YanıtlaSil